«

»

Maa 20 2012

Avatar of Lotta

Varokaa huijauslaskuja!

Erilaiset nettihuijaukset ja huijausfirmat ovat arkipäivää. Kaikki ihmiset tai yritykset eivät osaa epäillä huijausta, ja maksavat laskut ilman kummempia ihmettelyjä. Aloitteleva yrittäjä saattaa maksaa esimerkiksi erilaisten yrityshakukoneiden nimissä tulevat laskut, sillä luulevat tietojensa automaattisesti menneen hakupalveluihin.

Suosittelen aina selvittämään laskun lähettäneen yrityksen tiedot, sillä itselleni kaksi eri hakukonemarkkinoijaa lähettivät laskun tilaamastani palvelusta. Laskuissa oli oikein yhteyshenkilön nimikin, jonka kanssa mukamas olin puhelimitse sopimuksen tehnyt.
Kieltäydyin maksamasta, jolloin sain laskun perintätoimistosta. Ensimmäisellä kerralla en ajatellut perintätoimiston olevan jutussa mukana, vaan ilmoitin heille netistä löytämästäni matskusta, jonka mukaan Suomen Yrityshakemisto oli huijannut muitakin yrittäjiä. Sain luvan repiä laskut.

Nyt samainen perintätoimisto yrittää periä myöskin toisen huijausfirman nimissä laskua minulta. Suomen Hakemistokeskus on kyseessä tällä kertaa. Jälleen netistä saamani tieto kertoo muidenkin huonoista kokemuksista. Tällä kertaa etsin tietoa myös Trust-perintätoimistosta, eikä ollut heidänkään asiakkaat tyytyväisiä.

Kaikki firmat perintätoimistoa myöten ovat Kuopiosta kotoisin, ja mitä ilmeisimmin toisiinsa liittyviä. Tein siis asiasta rikosilmoituksen, minä kun en hyväksy yrittäjien tai muidenkaan rahojen viemistä huijaamalla.

Toivottavasti tämä toiminta saadaan loppumaan. Ikävä kyllä vastaavia yrityksiä tulee aina lisää, joten olkaa hyvät ihmiset tarkkana!

Kirjoittajasta

Lotta

Blogini aloitti blogipalvelun alaisuudessa kesällä 2010. Hyvin nopeasti huomasin, että tavallinen blogi ei riittänyt tarkoituksiini. Pian blogi siirtyi oman domaininsa alle.
Kirjoitin ensimmäisen kirjani 8-vuotiaana. Merkityksellisen tuosta lapsen kyhäelmästä tekee se, että tarina oli itse rakentamani ja piti sisällään selkeän juonen. Kirjassa on monta sivua kirjoituskoneella naputeltua tekstiä, oikeaoppisiin lukuihin jaettuna. Kirja sisältää monia sivistyssanoja, joita tuon ikäinen yleensä ei käytä.
Olen siis kirjoittanut niin kauan kuin muistan, mutta en ole löytänyt itseäni julkaisevana kirjoittajana. En ennen tämän sivuston luomista.
Toteutan parhaillaan suurinta unelmaani. Kirjoitan todellisesta elämästä, vaikka oma tapani sen näkemiseen ei kaikkia miellytä. Näissä kirjoituksissa pääosissa ovat todelliset ihmiset, hekin joiden olemassaolo usein yritetään unohtaa.