«

»

Syy 02 2012

On lottovoitto syntyä Suomeen

Ihan pienen pieni lähes vitutuksen kaltainen tuntemus valtaa ajoittain ihmismielen, kun typeryyttään alkaa pohtimaan maailman asioita liian perinpohjaisesti.
Jos alkaa pohtimaan vaikkapa ihmiselämän arvoa, jälleen kerran, päätyy huomaamaan ettei ihmiselämälle ole tässä valtiossa arvoa vieläkään määritelty. Muuten kuin ettei sitä ole.

Kyllä kyllä, tiedän narisevani samasta turhasta asiasta kuin monesti ennenkin ja monet muutkin. On tiedossa että meillä ei oikein suju tässä maassa.
Outoa on, että edelleen joka kerta asioiden mennessä päin helvettiä niin että sielu sulaa, ollaan ministereitä myöten totaalisesti epäuskoisia ja järkyttyneitä.

Kuinka voi hyvinvointi-Suomessa tapahtua asioita, joita ei pitäisi tapahtua hyvinvointi-Suomessa? Jaa-a. Ensimmäiseksi joku voisi kertoa missä se hyvinvointi-Suomi sijaitsee, niin sinne olisin muuttamassa. Jos tapahtuu asioita jotka eivät kuulu hyvinvointivaltioon, niin olemmeko me sellaisessa? Emme. Vai mitä ihmeen illuusiota me oikein ylläpidämme?

Vanhusten hoito ei saa enempää resursseja sitten millään, lapsia saa kohdella viranomaisten silmien alla miten huvittaa ja pienimpänä kaikista, eläimet saa vaikka kirveellä hakata pois häiritsemästä. Mitä sitten, jos se olikin naapurin koira?

Poissa silmistä, poissa mielestä. Tuo koskee vanhuksia ja lapsia sekä lisäksi vammaisia, päihdeongelmaisia, yksinhuoltajia, masentuneita ja vaikka ketä muuta. Sanotaan nyt saman tien, että koko hiton kansaa.

Kuitenkin on tärkeää ehkäistä rasismia kouluissa. Toki se on tärkeää, sehän on kaikkein tärkeintä. Samaan aikaan kun uutisissa puidaan järkyttävää tragediaa jonka mahdollisti eri osapuolet, on uutisissa mukana tämä rasismiasia.
Kouluja ohjeistetaan parempaan rasismia ehkäisevään toimintaan. Niin oppilaiden kuin opettajienkin tahoilta toivotaan rivakkaa puuttumista jos rasismia huomataan.

Olin jo menettämässä toivoni, luulin että kukaan ei välitä mistään. Luulin, että koulun velvollisuuksiin ei kuulu lapsen loukkaamisen ennaltaehkäisy tai siihen puuttuminen. Niin tehokkaasti koulut ovat tehneet selväksi kykenemättömyytensä lapsen elämään vaikuttaa.

Meillä on vielä toivoa. Tulevaisuudessa meillä on monia hyvinvoivia aikuisia, sillä heidän huono kohtelunsa ehkäistiin ajoissa. Yksikään noista onnellisista ei ikävä kyllä ole täysiverinen suomalainen. Tässä sallivassa maailmassa sillä ei ole väliä, eikä se minuakaan haittaa. Pääasia että joidenkin turvallinen lapsuus on päättäjille sydämenasia.

Me muut voimme vain rukoilla nopeaa kuolemaa, ja ennen sitä harrastaa kaikkien viranomaistahojen tehokasta välttelyä.

Muistakaa, että on lottovoitto syntyä Suomeen. Meillä on lotossakin tosin onnettomat voitot moneen muuhun maahan verrattuna. En tiedä sitten, onko nuo asiat mitenkään olennaisia minkään kannalta. Leikitään niin.

 

Vastaa