«

»

Tou 03 2011

Sodassa itseään vastaan

En väitä tietäväni koko maailman asioista totuutta, varsinkaan politiikasta tai todellisista syistä seurauksien takana. Tiedän kuitenkin vihaavani tekopyhyyttä. Sitä pursuaa taas kaikkialta Osama bin Ladenin  kuoleman ilmestyttyä otsikoihin. Hänen kuolemaansa juhlitaan ja oikeuden toteutumista kiitellään. Samalla unohtuu kätevästi fakta, että luultavasti monia uusia bin Ladeneita on kantamassa kaunaa oman kohtelunsa vuoksi. Yhdysvaltojen tapettua monien omaiset muun maailman antaessa hyväksyntänsä, useat ihmiset ovat jääneet vaille oikeudenmukaista kohtelua.

En ymmärrä kuinka Yhdysvaltojen kansalaiset kehtaavat peiliä koteihinsa tuoda hurratessaan kuolemalle, olkoonkin kyseessä heidän vihollisenaan näkemänsä ihminen kyseessä. Jos kehtaavat peiliin katsoa, olisi syytä tehdä se kunnolla. Osaman kuolema ensinnäkin on hyvin kyseenalainen tieto tällä hetkellä. Jos joku pitää epäilyä vain tyhmänä salaliittosekoiluna, on henkilö itse kovin naiivi. Yhdysvaltojen tehokkain ase on aina ollut maan omat kansalaiset, jotka reagoivat kaikkeen oitis ja juuri halutulla tavalla. Jälleen kerran  totean Yhdysvaltojen voivan uutisoida mitä tahansa todistamatta uutisten totuudenmukaisuutta. Totena kaikki silti menee läpi.

Kuollut tai ei, kyseessä taitaa olla asia joka ei varmuudella tule koskaan selviämään. Osama bin Ladenista on jo niin valtava määrä eri tarinoita olemassa. Kuolemaa on joka tapauksessa moukkamaista juhlia siksi, että tähän  saavutukseen tultua on jahti aiheuttanut kohtuutonta tuhoa muulle maailmalle. Jos kokeekin oikeuden tapahtuneen tai näkee Osaman pahana ihmisenä, ei kuitenkaan sikamaisella käytöksellä kunnioita niitä uhreja joiden kuolemasta järjetön jahti yleisesti hyväksytyn kuvan mukaan sai alkunsa. Ihmiset ovat ikään kuin unohtaneet miksi kantoivatkaan kaunaa alun perinkään, sillä Osama yksinkertaisesti oli vain tuhottava. Älytöntä.

Koskaan ei pitäisi osoittaa saaneensa osuman arkaan paikkaan, sillä silloin paljastaa aran paikan olemassaolon omaa tyhmyyttään.

Jos Yhdysvallat ovat niin sotilaallisesti nerokasta kansaa kuin ajatellaan, mielestäni näin laajan mittakaavan reagointi terrori-iskuihin oli kaikkea muuta kuin hyvää taktikointia. Se osoitti heidän olevan terroristien vahingoitettavissa. Jos asiaa ajattelee yksinkertaisessa ja pienessä mittakaavassa, on vastaava tilanne silloin jos joku loukkaa itseäni osuessaan heikkoon kohtaani. En missään nimessä osoita kuinka paljon henkilö minuun kykenee vaikuttamaan, sillä silloin antaisin kaikki aseeni pois. Ja mahdollistaisin uudet loukkaukset. Tämä tukee omaa kantaani siitä, että koko homma 9/11 lähtien ei mennyt niin kuin se näytti kansan silmissä menneen. Tai sitten Yhdysvallat ei ole viisas ja vahva valtio.

Jos Osama taustajoukkoineen kykenivät toetuttamaan terrori-iskun mahtivaltaa kohtaan, heitä ei suinkaan voi tyhminä pitää ainakaan. He ovat siinä tapauksessa osanneet laskea sen varaan, että isku aiheuttaa juuri sellaisen vastareaktion mitä se on aiheuttanutkin. Silloin siis Yhdysvallat ovat se tyhmä sodan osapuoli. Jotakin terroristit ovat hakeneet hyökkäyksellään, jos olivat sen takana. Sitähän se minuakin loukkaava henkilö hakee, että näkisi kuinka saa minut luhistumaan. Eikä sitä tyydytystä missään nimessä voi antaa viholliselle, että astuu ansaan ja tekee toisen aikeet mahdollisiksi. Loukkaaminen ja satuttaminen jollain tasolla on terrorin tarkoitus aina. Siksi se tuomitaankin, sillä pahat aikeet eivät yleensä luo juurikaan hyvää. Siksi pitäisi kyetä erottamaan milloin hyökkäys tulee syistä, jotka eivät ole vastaiskun arvoisia. On kyseessä vain yhden ihmisen tunteet taikka maailmojen sota, saman kaavan mukaan moni asia on ajateltavissa. Mielestäni Yhdysvallat ovat toimineet vain terroristien toivomalla tavalla ja antaneet terrorismille aivan uudet ulottuvuudet. Näkyvyyttä, pelkoa ja reagointia terroristit varmasti hakevat teoillaan yleensä, eikö? Yhdysvallat ovat tehneet terroristeista mahtavan uhan lähtemällä vastahyökkäykseen. Oli taustalla mitä tahansa muuta hyvänsä, terrorismi on kuitenkin kukoistuksessaan. Ja sen mahdollistaa tukensa antava kansa joka terrorismin vastaista sotaa samalla kannattaa.

En sano puolustavani terrorismia, en todellakaan. Kun sivullisia kuolee  kaiken maailman pommi-iskuissa ja muissa välikohtauksissa, on selvää että terrorismi on tuomittavaa. Mutta seurausta sekin on silti jostakin, selvästi joku on loukkaantunut verisesti ryhtyessään radikaaleihin tekoihin. Mitä terrorismiin tässäkin tapauksessa tulee, on kyseessä ikävä kyllä asia jossa ihmiset toimivat ja ajattelevat täysin sokeina. Jos tuomitsee terrorismin, täytyy tuomita myös Yhdysvaltojen toiminta ja katsoa asiaa toisenkin osapuolen kannalta.

Yhdysvallat ovat nostaneet terrorismin esille kaikkialla maailmassa jahdatessaan yhtä ainoaa miestä. Miestä, joka on väitetysti 9/11 terrori-iskujen takana. Itse en usko kyseisten iskujen olevan lainkaan sitä, mitä yleisesti väitetään. Tai jos niin on, silloin Yhdysvaltojen asema ylivoimaisena suurvaltana todella on aika hataralla pohjalla.  Suurvaltana Yhdysvaltoja kuitenkin pidetään, siitäkin huolimatta että kaikki puppu antaisi syytä muuta ajatella. Heidän siis myös annetaan toimia suurvaltojen tavoin, kuten itse terrorisoida muita valtioita oman terroristijahtinsa lomassa.

Katsoin dokumentin Osama Bin Ladenin etsinnöistä. Armeijan ihmiset retostelivat sillä, kuinka paljon rahaa ja uhreja vuosien etsinnät ovat vaatineet. Sotilaat kertoivat tapauksesta, jossa he olivat paikallistaneet satelliitin välityksellä Osaman näköisen  miehen, iskun kohteeseen oitis seuratessa havaintoa. Uusi ja ihmeellinen huippuase tuon mahdollisti. Systeemin avulla voidaan eliminoida vihollinen kätevästi heti kun tiedostoissa olevat kasvot ilmestyvät jossain päin maailmaa esiin. Mutta kappas vain, ei ihmeaseetkaan kaikkeen pysty. Rehentelevästi listattiin kaikki vaiva ja yritys yhden miehen kiikkiin saamiseksi lainkaan pahoittelematta, että ihmease paikallisti väärän miehen. Eliminoinnin tapahduttua paikalta löytyikin täysin sivullisen kyläläisen jäänteet. Myös muistaakseni hänen päiväkävelyseuralainenkin siinä posahti sivussa. Tällainen asia siis kerrotaan ilman paheksuntaa dokumentissa, sillä kaikki on sallittua Yhdysvaltojen halutessa vastuuseen heitä vastaan rikkoneen henkilön.

Itse uskon Osaman olleen vain syy ja oikeutus Yhdysvaltojen toimille joilla he saivat hyötyä itselleen monista asioista siinä sivussa. Mediassa joka tapauksessa asia on niinkin yksinkertaisesti esitetty, että kaikki moukarointi todella on ollut vain tuon terrori-iskun aikaan saamaa oikeutettua oikeuden hakemista. Oli miten tahansa, totta tai ei. Silti on järkyttävää hyväksyntä, jonka Yhdysvallat saavat toimilleen maailmanlaajuisesti.

Aina pitää ajatella ihmistä tekojen takana ja ihmisen syyttelyn sijasta myös keskittyä miettimään syytä seuraukselle. Kenties Osama oli juuri sitä mitä annettiin ymmärtää. Vastuussa kaikesta, josta häntä syytettiin ja niin edelleen. Silti en näe häntä muita pahempana ihmisenä millään lailla, saati tehneen mitään joka riittäisi syyksi oikeuttaa teurastaminen ympäri maailmaa muidenkaan toimesta. Jos on iät ja ajat joka asiaan tunkenut nokkansa Yhdysvaltojen tavoin posautellen ilman tunnon tuskia ihmisiä taivaisiin toisessa valtiossa, ei ole ihme jos joku hermostuu ja  haluaa kostaa. Niin se vain on, että monelle muulle Yhdysvallat ovat olleet se terrorisoiva osapuoli iät ja ajat. Yhdysvallat edustavat turhaan tapetun kyläläisen perheelle uhkaa ja heidän elämänsä terrorisoinutta asiaa. Jos on oikeutettua viha Yhdysvallan kansalaisilla, on se oikeutettua tasan muillakin. Sitä saa mitä tilaa.

En ole koskaan ymmärtänyt maailmanlaajuisia hiljaisia hetkiä joita on pidetty tuon 9/11 iskun muistolle. En suostu osoittamaan myötätuntoa kansalle, joka hyväksyy vastaavan toiminnan toisaalla. Niin kaksinaamaista ja tekopyhää asiaa en tiedä toista, kuin jatkuvasti siviilejä uhraavan kansan myötäsureminen. Oksettavaa. On ikävää, että ihmisiä kuoli, mutta kymmenessä vuodessa ihmisiä on kuollut lisää. Ja paljon. Jos Yhdysvallat todella olisivat vain oikeutta hakemassa tuomiten siviilien  kuolemat, he olisivat ymmärtäneet lopettaa siviilien teurastamisen ennen kuin aloittavat sen itse.

Yhdysvalloissa Osama bin Ladenin kuolema otettiin vastaan riemulla. Uutisissa näin ihmisten tanssivan kaduilla, jopa sillä ennen niin kovin pyhällä paikalla bilettävän jossa joskus pari pilvenpiirtäjää sijaitsi. Hienoa, juhlikaa ihmeessä kun terroristinne kuoli. Heille jokaisen teidän kuolema on joka kerta yhtä suuri riemu.

Eikös jo lapsena kuule sanottavan, että se on viisaampi joka lopettaa?

2 comments

 1. ADOLF VON BONBON

  mistä aloittaa voi epätoivon puutetta
  Siis terrorismi,sota,väärä,oikea,ts.alles on jotain jonka ymmärtää vain ymmärtämällä niiden kuten kaikkien negatiivistä sisältävän alkulähteen;Zionistisbolsheviststenkansainvälistenrahavalta(lue pankkiiri)juutalaisten,eli ZBKRJ:n todellisen vihollisemme luonteen.
  a juutalaista uskontoa ei enää voi edes olla paitsi harhaanjohdettujen mielissä
  b sen on korvannut zionismi eli pyrkimys alistaa kaikki kansat juutalaisen eliitti osan orjiksi
  Te näette ja olette kuitenkin sokeita
  te kusette mutta teidän päällenne kustaan enemmän kuin mitä maailmankaikkeudessa on kondyloomaa (1tapaus=n0,7L)
  Noh menkäähän urpot uskomaan uutisiin hopi hopi

  1. Lotta

   Sinä rakas ja uskollinen seuraajani, et koskaan jätä ketään kylmäksi. :) Halauksia ja pusuja. Ja kuten sanoin, ei tämä kommentti ole negatiivinen. Koska ylipäätään luit kirjoitukseni, olen otettu. Tapaamisiin…

Vastaa