«

»

Hel 01 2011

Kansalaiset eivät edes omaa ääntään kannata

En ole juurikaan ollut politiikassa koskaan mukana ja äänestäminenkin on jäänyt aika vähiin. Olen yrittänyt aina löytää äänestettävää ihmistä, mutta en ole onnistunut löytämään sellaista joka vetoaisi itseeni millään lailla. Puolueista en ole saanut uskottavaa kuvaa, ennen kuin vasta nyt.

Perussuomalaiset ovat ottaneet vahvasti kantaa asioihin, joihin muut eivät uskalla tai viitsi. Puolueen sivuilla otetaan esiin monia asioita, joihin itse ainakin toivoisin muutosta. Esim. vanhusten hoito, vammaisten kohtelu sekä sotaveteraanien arvostus. Puolueen arvomaailma nostaa esiin työn ja yrittäjyyden tukemisen ja tavalliselle kansalaiselle tutut asiat. Kaikin puolin vaikuttaa puolueelta joka tuo esiin kansan äänen.

Silti heihin kohdistuu myös paljon kritiikkiä sekä ihmettelyä heidän saamastaan kannatuksesta. Miksi? Eikö ole aika selvää, että puolue joka puhuu kerrankin todellisista asioista, saa kannatusta?
Kansaa on loppujen lopuksi mahdotonta miellyttää, sillä edes puolue joka yrittää kansan äänen toitottaa, ei kansalle kelpaa. Kritiikkiä on tullut esimerkiksi maahanmuuttajiin kohdistuneista puheista. Jokainen tuntemani ihminen iästä tai ammatista huolimatta, on edes kerran kironnut maahanmuuttajat sekä marmattanut heihin menevistä verorahoista. Aika yleisesti kansa valittaa maahanmuuttajiin liittyvistä asioista, mutta ovat sitten kauhuissaan jonkun puolueen tarttuessa asiaan. Maahanmuuttoasiassakin puolue ottaa esiin ainoastaan kansan huolenaiheet, näin itse asian näen. Miten ihmiset ovat niin kaksinaamaisia, että siinä vaiheessa yhtäkkiä ovatkin maahanmuuttajien kannalla?

Jos käy niin, että tietyt mielipiteet nousevat puoluetta vastaan ja kansa äänestää vanhoja tuttuja puolueita latteine lupauksineen, toivon että myös valitus maahanmuuttajista loppuu. Ei jaksa itse ainakaan kuunnella enää valittamista asioista, jotka vaaliuurnilla eivät olekaan tärkeitä.

Jotain rajaa tekopyhyyteen…

Vastaa